יו״ר המושב: ד״ר דביר מלניק
הנחת היסוד היא שהטכנולוגיה לא רק מאפשרת למידה מרחוק, אלא עשוייה לאפשר ולעודד פיתוח לומדים הלוקחים אחריות על תהליך הלמידה ומובילים אותה בכוחות עצמם, תוך שהם מחזקים מיומנויות של קבלת החלטות, פתרון בעיות, חשיבה ביקורתית וחשיבה יצירתית.
בתחילת מושב זה נציג בקצרה שלוש גישות להוראה-למידה: פדגוגיה, אנדרוגוגיה ויוטגוגיה המאפשרות, כל אחת בדרכה, דרגות שונות של חופש ויכולת בחירה עבור הלומדים בקבלת ההחלטה מה ואיך ללמוד. בחלקו העיקרי של המושב נקיים סדנה בקבוצות קטנות שיפתחו רעיונות ראשוניים לשימוש מושכל המנצל את הערך המוסף של הטכנולוגיה בכדי לקדם למידה ברמה גבוהה של חופש ובחירה של הסטודנטים.
לסיום, נקיים דיון קצר על האתגרים והשאלות המתלווים לחופש הבחירה במה ואיך ללמוד.
דביר מלניק
דביר מלניק
.
מרצה בהתמחות לספרות וראש המרכז לקידום הוראה במכללה האקדמית לחינוך על שם קייי.
עוסק בשאלות של משמעות הידע בהקשרים של חינוך, פילוסופיה ומדע כפרקטיקות חברתיות.
.
עומר רותם
עומר רותם
.
אשת חינוך. ראשת תוכנית ‘שבילים’ להכשרת אנשי חינוך פורצי דרך במכללה האקדמית לחינוך על שם קיי ובמכון הדמוקרטי.
עוסקת בסוגיות חינוך, חברה ועשיית טוב בנגב.
.
אמנון גלסנר
אמנון גלסנר
מרצה בכיר בתוכניות לתואר ראשון ושני במכללה האקדמית לחינוך על שם קיי ומדריך פדגוגי בשח”ף בהסבת אקדמאים לתעודת הוראה. מלמד חוקר ומפרסם בתחומים של חשיבה ביקורתית, מיומנויות טיעון, חשיבה יצירתית, שילוב מושכל של תקשוב בלמידה והוראה, למידה פעילה ומערבת ולמידה מכוונת עצמית. לאחרונה יצא לאור ספרו המשותף עם פרופ’ שלמה בק: Exploring heutagogy in higher education
שרון רנן
שרון רנן
אקולוגית. אשת חינוך בנשמה, מרצה ומדריכה פדגוגית בתוכניות ‘שבילים’ ו’נתיבים’ במכללה האקדמית לחינוך על שם קיי ובמכון הדמוקרטי.
ראש התמחות גיאוגרפיה במכללה.